Wykonanie

Przepis z wykorzystaniem guacamole.Trochę zabawy przy tym jest, ale efekt piorunujący mocą witamin.Składniki na 4 - 6 wież1 średni
bakłażan1
papryka czerwona250g fileta z udźca
indykaporcja guacamole - przepis znajdziecie tutaj zielone cudo250 g
mozzarellisól,
pieprztymianekZacznijmy od
bakłażana - myjemy go, nie obieramy, kroimy w centymetrowe krążki i smażymy na patelni grillowej (można na zwykłej). Smażymy pół minuty z każdej strony, żeby tylko złapał kolor. Pamiętamy, że
bakłażana nie solimy przed smażeniem, ale za to smarujemy go z obu stron
oliwą. Pozostawiamy do ostygnięcia.W międzyczasie możemy przygotować
mięsko - marynujemy je w
czosnku,
soli,
pieprzu i
tymianku. Warto odłożyć
mięso na pół godziny w chłodne miejsce. Następnie wyjąć i usmażyć na złoty kolor.
Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki, podobnie
mozzarellę.No to teraz czas na zabawę. Układanie zaczynamy od
bakłażana, następnie
papryka,
mięsko, guacamole,
mozzarella i znów
bakłażan. Przed podaniem ułożone wieże można wsadzić na pół minuty do piekarnika pod grill, aby
ser zmiękł, a wszystko się lekko podgrzało. Po wyjęciu z piekarnika można odrobinę posolić z wierzchu.Smacznego !

