Wykonanie
Pin ItDziś kolejna wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie. Wiadomo, że nie może się ono obyć bez
jajek. Tym razem będą to
jajka faszerowane z
tuńczykiem. Pasta do faszerowania jest bardzo łatwa do zrobienia, więc można spokojnie do jej przygotowania zatrudnić dzieci. Niech też mają swój wkład w święta.Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane
jajka:
Jajka w
żółtym sosie chrzanowymCzas przygotowania: 15 minutProporcje dla 6 osóbSkładniki:6 ugotowanych
jajek1 puszka
tuńczyka w kawałkach w
oleju4 łyżeczki
koncentratu pomidorowegosólpieprzkiełki rzodkiewkisos WorchestershireWykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy z nich
żółtka, wkładamy do miseczki i rozgniatamy je widelcem.
Tuńczyka lekko odsączamy z
oleju i dodajemy
rybę do
żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i
przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na połówki
jajek. Jeśli nie mamy rękawa pastę nakładamy łyżeczką. Na wierzchu układamy
kiełki.