ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Wykonanie

Pin It
Dziś kolejna wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie. Wiadomo, że nie może się ono obyć bez jajek. Tym razem będą to jajka faszerowane z tuńczykiem. Pasta do faszerowania jest bardzo łatwa do zrobienia, więc można spokojnie do jej przygotowania zatrudnić dzieci. Niech też mają swój wkład w święta.
Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka:
Jajka w żółtym sosie chrzanowym
Czas przygotowania: 15 minut
Proporcje dla 6 osób
Składniki:
6 ugotowanych jajek
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
kiełki rzodkiewki
sos Worchestershire
Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy z nich żółtka, wkładamy do miseczki i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na połówki jajek. Jeśli nie mamy rękawa pastę nakładamy łyżeczką. Na wierzchu układamy kiełki.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/03/jajka-faszerowane-z-tunczykiem.html