ßßß Cookit - przepis na Tuńczykowa pasta do kanapek

Tuńczykowa pasta do kanapek

nazwa

Wykonanie

Pin It
Oto pyszna i prosta w przygotowaniu pasta jajeczno - rybna. Robi się ją bardzo szybko, będzie doskonała na przekąskę lub drugie śniadanie. Idealna do chleba, lub jako dip do warzyw. Przygotowałam ją na bazie ugotowanych żółtek i tuńczyka.
Czas przygotowania: 15 minut
Proporcje dla 6 osób
Składniki:
8 ugotowanych żółtek
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
kiełki rzodkiewki
Wykonanie:
Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na kromki chlebka. Jeśli nie mamy rękawa pastę rozsmarowujemy nożem. Na wierzchu układamy kiełki.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/03/tunczykowa-pasta-do-kanapek.html