Uwielbiam kiełki na patelnię. Podsmażone na odrobinie oleju (albo na suchej patelni), z solą i pieprzem są pyszne jako samodzielnie danie. Kiełki fasoli mung, cieciorki i soczewicy mają super orzechowy smak. Można dodać drobno posiekaną cebulkę lub czosnek. Dzisiaj postanowiłam dodać ... jajka - i wyszła pyszna jajecznica z kiełkami :)SKŁADNIKI (dla 1 osoby)3-4 łyżki kiełków na patelnię - stir-fry2 jajkasólpieprzłyżeczka olejuPRZYGOTOWANIENa rozgrzanym oleju podsmażamy kiełki przez 3 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Czekamy, aż białka trochę się zetną i mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji.Podajemy np. na sałacie lodowej z pieczywem.Pyszne śniadanie :)