Wykonanie
Cześć!Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszny wiosenny omlet, który swoją pierzynką z
kiełków zachwyci każde podniebienie!
Omlety robi się niesłychanie prosto, efekt jest zadowalający, jak również sycący.Dzisiaj zaproponuję Wam wersję z
boczkiem i
kiełkami rzodkiewki.Inny omlet, który jest już na blogu znajdziecie tutaj .Zapraszam!Wiosenny omlet z
kiełkami i
boczkiemSkładniki:4
jajka10 cienkich plastrów
boczkuduża ilość
kiełków rzodkiewkisól,
pieprz (świeżo zmielone)Wykonanie:Pracę zaczynamy od drobnego pokrojenia
boczku, w paski. Po 5 plastrów na jedną porcję.
Boczek mocno podsmażamy.Następnie 2
jajka wbijamy do szklanki, dokładnie mieszamy, doprawiamy i wlewamy na patelnię z
boczkiem.Smażymy do czasu, aż
jajka się zetną.Omlet składamy na pół, układamy na talerzu, obficie posypujemy
kiełkami oraz oprószamy świeżo zmieloną
solą.
Drugą porcję przygotowujemy tak samo jak opisano powyżej.Smacznego!