Wykonanie
Dzień dobry!Dzisiaj proponuję Wam smaczne i pożywne śniadanie, które da Wam dużo energii :-).
Delikatna
bułka, własnoręcznie upieczona, dojrzałe
awokado, z
orzechowym aromatem, chrupiący
boczek,
jajko sadzone z nieco płynnym
żółtkiem i lekko ostre
kiełki rzodkiewki - bardzo smaczne połączenie, prawda? :-)Bardzo polecam!Zapraszam!Składniki:1/2 dojrzałego
awokadokilka plastrów
boczku1 duże
jajkosól,
pieprz1
bułka pszennakiełki rzodkiewkiWykonanie:
Boczek układamy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż stanie się rumiany i chrupiący. O wiele lepiej sprawdzi się tutaj
boczek w cienkich plasterkach, ja użyłam zwykłego i pokroiłam go na tyle cienko ile się dało :-).
Awokado staramy się delikatnie wyciągnąć łyżką ze skórki, tak aby zostało w całości, kroimy na plasterki.
Boczek zdejmujemy z patelni, rozbijamy
jajko, oprószamy je
solą i
pieprzem i smażymy.
Bułkę kroimy na połowę, układamy na niej
awokado,
boczek i
jajko, posypujemy
kiełkami rzodkiewki, przykrywamy drugą częścią
bułki i jemy ze smakiem!Smacznego!