ßßß
Delikatna bułka, własnoręcznie upieczona, dojrzałe awokado, z orzechowym aromatem, chrupiący boczek, jajko sadzone z nieco płynnym żółtkiem i lekko ostre kiełki rzodkiewki - bardzo smaczne połączenie, prawda? :-)Bardzo polecam!Zapraszam!Składniki:1/2 dojrzałego awokadokilka plastrów boczku1 duże jajkosól, pieprz1 bułka pszennakiełki rzodkiewkiWykonanie:Boczek układamy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż stanie się rumiany i chrupiący. O wiele lepiej sprawdzi się tutaj boczek w cienkich plasterkach, ja użyłam zwykłego i pokroiłam go na tyle cienko ile się dało :-).
Awokado staramy się delikatnie wyciągnąć łyżką ze skórki, tak aby zostało w całości, kroimy na plasterki.Boczek zdejmujemy z patelni, rozbijamy jajko, oprószamy je solą i pieprzem i smażymy.Bułkę kroimy na połowę, układamy na niej awokado, boczek i jajko, posypujemy kiełkami rzodkiewki, przykrywamy drugą częścią bułki i jemy ze smakiem!Smacznego!