Wykonanie

Oto kolejna sałatkowa propozycja, która będzie doskonała zarówno jako dodatek do grillowanych
mięs jak i jako lunchowa przekąska zjedzona w ciągu dnia.Składniki:1 szklanka suchego
kuskusok. 1,5 szklanki
bulionu warzywnego przygotowanego na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej1 pęczek
natki pietruszkiolej kujawski z saszetki z
bazylią1 opakowanie małych
mozzarellipomidorki koktajlowe
sok z cytrynysólpieprz
Wykonanie:
Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy go wrzątkiem. Płynu powinno być tyle, żeby był powyżej
kaszy mniej więcej około centymetra. Dodajemy pastę warzywną, dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do całkowitego wchłonięcia się
bulionu.
Natkę wkładamy do blednera, dolewamy
olej kujawski,
sok z cytryny i blendujemy na gładką masę.Gdy
kuskus wystygnie wzruszamy go widelcem, dodajemy sos z
natki,
mozzarelle,
pomidorki przekrojone na pół,
sól,
pieprz i dokładnie mieszamy.