Wykonanie

Poniższy wpis będzie trochę nietypowy, bo
będę testować nowość firmy Delecta, czyli mieszkankę do przygotowania
czekoladowych babeczek. Babeczki są mocno
czekoladowe, a ich przygotowanie nie sprawi trudności nawet najbardziej niewprawionemu kucharzowi. To doskonały sposób na szybkie muffiny czy babeczki, które możemy urozmaicić dodając swoje ulubione dodatki. Do moich babeczek dodałam suszone
wiśnie i odrobinę
serka mascarpone.

Składniki na 12 sztuk:1 opakowanie Babeczek na 1001 sposobów o smaku
czekoladowym Delecty2
jajka100 ml
mleka100 ml
oleju100 g
serka mascarpone2 łyżeczki
cukru pudrususzone
wiśnie (po 2 sztuki na babeczkę)polewa z
białej czekolady Delectakolorowe koraliki do ozdobypapierowe papilotki

Wykonanie:Zawartość
torebki mieszamy z
jajkami,
mlekiem i
olejem.
Serek mascarpone mieszamy z
cukrem pudrem.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do muffinkowej formy na 12 sztuk babeczek wkładamy papierowe papilotki, następnie do każdej wkładamy łyżeczkę
czekoladowego ciasta, łyżeczkę
mascarpone, 2 suszone
wiśnie i uzupełniamy
czekoladowym ciastem.Muffiny pieczemy około 20 minut.Gdy przestygną dekorujemy je według uznania.