Wykonanie
Kiedy sobota jest wolna od pracy to wyjątkowa sobota i trzeba zrobić również wyjątkowe śniadanie :) Zdecydowałam się więc, na już dawno upatrzone naleśniki z
mąki ryżowej, które widziałam u Pączka :) Wyszło bardzo pysznie :)Ciasto może wydać wam się zbyt lejące, ale jest OK. Pamiętajcie, by przed każdym wylaniem naleśnika na patelnię zamieszać ciasto, bo
mąka osiada na dno. Powodzenia! :)Potrzebujemy (7szt.):- 3/4szkl
mąki ryżowej,- 0,5szkl
mleka,- 0,5szkl
wody lekko gazowanej,- 2
jajka,- 1 łyżeczka
miodu,- 1 łyżeczka
oleju,- szczypta
soli,do podania:-
konfitura z
wiśni, lub
borówek,
owoców leśnych... co kto lubi :)-
cukier puder,- opcjonalnie
owoce.
Mąkę wsypać do miski, dodać wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Odstawić na ok. 10min. Rozgrzać patelnię z odrobiną
oleju kokosowego. Smażyć naleśniki z obu stron. Przełożyć
dżemem, oprószyć
cukrem pudrem i ew położyć świeże
owoce.