SKŁADNIKI1 główka małej kapusty300 g kapusty kiszonej500 g mięsa wołowego do gulaszu80 g grzybów suszonych2 cebule białe300 g suszonych śliwek2 łyżki przecieru pomidorowego1 łyżka majeranku1 łyżka przyprawy do bigosu1 łyżka czosnku granulowanego1 łyżeczka gałki muszkatołowej1 łyżeczka pieprzuczosnkowegoszczypta soli1 szklanka wywaru z grzybówPRZYGOTOWANIEGrzyby przesyp do miski i zalej wrzątkiem. Przykryj i odstaw na kilka godzin. Najlepiej zrób to wieczorem by rano móc zacząć pracę nad bigosem.Kapustę umyj i oderwij zepsute liście. Nożem wytnij głąb. Bardzo drobno posiekaj kapustę tzn. zrób z niej takie niteczki. Cebulę posiekaj. Możesz wszystko wrzucić do misy multicookera byle jak i przemieszać. Ja jednak zrobiłam to warstwami.UWAGA !!! na raz nie włożyłam całej kapusty, dodawałam ją co 10 minut.Jak układałam warstwy ?1. kapusta kiszona2. zwykła surowa kapusta3. mięso4. śliwki5. odsączone grzyby6. przyprawy7. cebula8. przecier pomidorowy i tak dalej ponownie. Układamy tak aby wypełnić całą misę zostawiając jakieś 2 cm luzu od pokrywy. Zalewamy to wywarem z grzybów.Ustawiamy program STEW i czas 2 godziny i 45 minut.Tak jak wcześniej wspomniałam. Kapustę dodawałam co jakiś czas. Otwierałam pokrywę, przemieszałam i dokładałam.To tyle :)Kto jest posiadaczem multicookera ten niech zabiera się do zrobienia takiego bigosiku.