Wykonanie

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu
mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania.SKŁADNIKI:1 kg
mielonego mięsa wołowego2 duże
cebule czerwone4 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy1 puszka
pomidorów1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli3 posiekane papryczki jalapenos6
ogórków konserwowych1 szklanka
wodyDo smaku:
sól,
pieprz młotkowany z
kolendrą KamisDodatki:
jogurt i nachosPRZYGOTOWANIE:
Cebulę,
czosnek drobno siekamy. Przekładamy do misy multicookera wraz z
oliwą i podsmażamy. FRY czas 10 minut. Dodajemy także po kawałkach
mięso. Po ukończeniu smażenia ustawiamy program STEW i czas 60 minut. Dokładamy pozostałe składniki, mieszamy i zamykamy pokrywę.Bez multicookera użyłabym głębokiej patelni, na której również najpierw podsmażyłabym
cebulę,
czosnek i
mięso Następnie dodałabym pozostałe składniki, wymieszała i zakryła pokrywką. Ustawiła średni ogień. Dusiłabym około 1,5 godziny pilnując aby się nie przypaliło lub nie wykipiało.





