ßßß Cookit - przepis na CHILLI CON CARNE z Kamis

CHILLI CON CARNE z Kamis

nazwa

Wykonanie

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania.
SKŁADNIKI:
1 kg mielonego mięsa wołowego
2 duże cebule czerwone
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 puszka pomidorów
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
3 posiekane papryczki jalapenos
6 ogórków konserwowych
1 szklanka wody
Do smaku: sól, pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
Dodatki: jogurt i nachos
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę, czosnek drobno siekamy. Przekładamy do misy multicookera wraz z oliwą i podsmażamy. FRY czas 10 minut. Dodajemy także po kawałkach mięso. Po ukończeniu smażenia ustawiamy program STEW i czas 60 minut. Dokładamy pozostałe składniki, mieszamy i zamykamy pokrywę.
Bez multicookera użyłabym głębokiej patelni, na której również najpierw podsmażyłabym cebulę, czosnek i mięso Następnie dodałabym pozostałe składniki, wymieszała i zakryła pokrywką. Ustawiła średni ogień. Dusiłabym około 1,5 godziny pilnując aby się nie przypaliło lub nie wykipiało.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/03/chilli-con-carne-z-kamis.html