Wykonanie
Składniki:1
cukinia1
bakłażan1
cebula duża biała3 ząbki
czosnku3
papryki ( mix )1 słoik
papryki konserwowej500 g
mięsa wieprzowego z
szynki1 duży
ananas1 łyżka suszonego
czosnku4 łyżki
oliwy z oliwekpieprz świeżo mielony2 łyżeczki
koncentratu pomidorowegoPrzygotowanie:2 patelnie i brytfanka ( zwykła do smażenia i jedna głęboka do przygotowania całego dania i duszenia)Warzywa,
owoce i
mięso myjemy.
Ananasa obieramy i przekrawamy na pół.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Mięso kroimy w kosteczkę.Obie patelnie rozgrzewamy, na każdą po 2 łyżki
oliwy.* Na tradycyjną patelnię wykładamy
mięso, które wcześniej obtoczyliśmy w
czosnku granulowanym. Smażymy, dodajemy
cebulę i 1/2
ananasa pokrojonego w kostkę. Smażymy mieszając około 20 minut na średnim ogniu.* Do rozgrzanej głębokiej patelni wrzucamy pokrojona w kostkę świeżą
paprykę oraz tę konserwową, pokrojonego w kostkę
bakłażana, pokrojoną w kostkę
cukinię i
ananasa. Całość zalewamy
wodą octową z
papryki. Doprawiamy
pieprzem i dusimy pod przykryciem około 40 minut.* Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni z opcja góra dół.Do brytfanki przekładamy zawartość obu patelni. Dokładamy przecier i mieszamy. Otwartą brytfankę umieszczamy w piekarniku na 30-40 minut.Przepraszam za jakość zdjęć. Kompletnie nie umiem się odnaleźć w zaistniałej
porze roku i braku oświetlenia. Posiłki przygotowuje po powrocie z pracy gdy jest już ciemno :(


Smacznego!!!