ßßß Cookit - przepis na Gulasz w stylu azjatyckim

Gulasz w stylu azjatyckim

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 cukinia
1 bakłażan
1 cebula duża biała
3 ząbki czosnku
3 papryki ( mix )
1 słoik papryki konserwowej
500 g mięsa wieprzowego z szynki
1 duży ananas
1 łyżka suszonego czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
pieprz świeżo mielony
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
2 patelnie i brytfanka ( zwykła do smażenia i jedna głęboka do przygotowania całego dania i duszenia)
Warzywa, owoce i mięso myjemy.
Ananasa obieramy i przekrawamy na pół. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Mięso kroimy w kosteczkę.
Obie patelnie rozgrzewamy, na każdą po 2 łyżki oliwy.
* Na tradycyjną patelnię wykładamy mięso, które wcześniej obtoczyliśmy w czosnku granulowanym. Smażymy, dodajemy cebulę i 1/2 ananasa pokrojonego w kostkę. Smażymy mieszając około 20 minut na średnim ogniu.
* Do rozgrzanej głębokiej patelni wrzucamy pokrojona w kostkę świeżą paprykę oraz tę konserwową, pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojoną w kostkę cukinię i ananasa. Całość zalewamy wodą octową z papryki. Doprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem około 40 minut.
* Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni z opcja góra dół.
Do brytfanki przekładamy zawartość obu patelni. Dokładamy przecier i mieszamy. Otwartą brytfankę umieszczamy w piekarniku na 30-40 minut.
Przepraszam za jakość zdjęć. Kompletnie nie umiem się odnaleźć w zaistniałej porze roku i braku oświetlenia. Posiłki przygotowuje po powrocie z pracy gdy jest już ciemno :(
Smacznego!!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/10/gulasz-w-stylu-azjatyckim.html