Wykonanie
Po obejrzeniu porannej powtórki programu Doradca Smaku, naszła mnie ogromna ochota na szaszłyki.Mimo tego iż na majówkę pogodę mamy jaką mamy, postanowiłam tak czy siak zrobić grilla :DSkładniki:
Karkówka bez kości ok 400-500 g ( w marynacie z
pieprzu granulowanego i
czosnku z dodatkiem
tymianku i
oliwy)
Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej
ostrej papryki,
majeranku i
oliwy z oliwek)
Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w
cytrynie)
Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki)
Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki)
Mięso kroimy na kawałki w kształcie kwadratów. Kolejność nabijana i mieszania składników jest dowolna. Grillujemy według uznania ( ja lubię chrupiące
mięsko :D )
Smacznego !!!