ßßß Cookit - przepis na Wiosenny twarożek

Wiosenny twarożek

nazwa

Wykonanie

Składniki :
cebula dymka - 1.59 zł
1/2 ogórka szklarniowego - 1.17 zł
kwaśna śmietana 12% 330 ml - 1.35 zł
ser twarogowy półtłusty 250 g - 1.99 zł
ser twarogowy chudy 250 g - 1.89 zł
1 duża cebula - 0.42 zł
10 główek rzodkiewki - 2.80 zł
6 ząbków czosnku - 0.68 zł
kefir 1,5% 330 ml - 1.89 zł
CENA DANIA : 13.78 zł dla 2 rodzajów twarożku.
Cena 1 rodzaju : 6 . 89 zł
Przygotowanie:
Warzywa dokłanie myjemy. Cebulę drobno siekamy. Ogórka i rzodkiewki ucieramy na dużych oczkach na tarce. Cebulkę dymkę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy. Każdą porcję dzielimy na pół.
Wersja light - to ta z chudym serem twarogowym i kefirem oraz wyżej wymienionymi składnikami. Doprawiamy pieprzem i solą.
Wersja tradycyjna - to ta z półtłustym twarogiem i kwaśną śmietaną 12% oraz wyżej wymienionymi składnikami.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/02/wiosenny-twarozek.html