Wykonanie
Składniki:300 g
makarou, u mnie muszle300 g
kapusty kiszonaej300 g
pieczarek300 g
łopatki wieprzowej1 duża
cebulasól i
pieprz do smaku1/2 łyżeczki słodkiej
czerwonej papryki1 łyżka
majeranku1/2 pęczka szczypoiorku
olej do smażenia
Kapustę kiszoną przepłukać i gotować około 30 minut. W międzyczasie obrać
pieczarki i pokroić w plasterki,
mięso pokroić w kostkę,
cebulę w piórka. Na patelnię wlać 2-3 łyżki
oleju, a gdy będzie gorący wrzucić pokrojone
mięso, doprawić
solą pieprzem,
majerankiem i
papryką. Smażyć do miękkości około 30 - 40 minut. Na drugiej patelni rozgrzać dwie łyżki
oleju, wrzucić
cebulę i zeszklić, dorzucić
pieczarki i również dusić do miękkości.Ugotowaną
kapustę odcisnąć z
wody i drobno pokroić.
Mięso,
pieczarki,
cebulę i pokrojoną
kapustę wymieszać.
Makaron ugotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu
solą,
pieprzem i
majerankiem. . Można podawać...Smacznego!