Wykonanie
            Dzisiaj zapraszam na kolejne łazanki po tych ze 
słodką kapustą i karczkiem proponuję, z 
kapustą kiszoną i dodatkowo jeszcze z 
pieczarkami.Można je zrobić w wersji wegetariańskiej bez 
mięsa, bo też smakują wybornie, ja jednak wybrałam połaczenie smaków 
mięsa, 
grzybów i 
kapusty...było bardzo smacznie.

Składniki:300 g 
makarou ( u mnie muszle300 g 
kapusty kiszonaej300 g 
pieczarek300 g 
łopatki wieprzowej1 duża 
cebulasól i 
pieprz do smaku1/2 łyżeczki słodkiej 
czerwonej papryki1 łyżka 
majerankuolej do smażenia

Sposób przygotowania:
Kapustę kiszoną przepłukać i gotować około 30 minut. W międzyczasie obrać 
pieczarki i pokroić w plasterki, 
mięso pokroić w kostkę, 
cebulę w piórka. Na patelnię wlać 2-3 łyżki 
oleju, a gdy będzie gorący wrzucić pokrojone 
mięso, doprawić 
solą pieprzem, 
majerankiem i 
papryką. Smażyć do miękkości około 30 - 40 minut. Na drugiej patelni rozgrzać dwie łyżki 
oleju, wrzucić 
cebulę i zeszklić, dorzucić 
pieczarki i również dusić do miękkości.Ugotowaną 
kapustę odcisnąć z 
wody i drobno pokroić. 
Mięso, 
pieczarki, 
cebulę i pokrojoną 
kapustę wymieszać.
Makaron ugotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu 
solą, 
pieprzem i 
majerankiem. . Można podawać...Smacznego:)