Czekając na rodzime truskawki, jakoś nie mogę się oprzeć tym z importu. Już kilka razy udało mi się kupić całkiem udane egzemplarze i przygotować kilka fajnych i smacznych potraw. zapraszam na feerię smaków w sałatce wiosennej.Składniki :4 liście sałaty5-6 dużych truskawek4 połówki brzoskwiń z puszki6 wędzonych śliwek1 kulka mozzarellikilka gałązek rzeżuchykilka listków melisySos:2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka płynnego miodu ( ja dałam malinowy)sól i pieprz do smakuSposób przygotowania:Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Dookoła porozkładać pokrojone truskawki i brzoskwinie. W środku umieścić połówkę brzoskwini. Mozzarellę rozdrobnić na kawałeczki i równomiernie porozkładać po całości. Śliwki pokroić w paseczki i ułożyć na serze. Całość posypać rzeżucha i udekorować melisą.Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć i polać nim sałatkę tuż przed podaniem.Smacznego :)