Wykonanie
            Kolejne danie z 
kurczaka i bejca, która za każdym razem inna zmienia jego smak z delikatnego poprzez orientalny, aż do bardzo 
ostrego. Dzisiaj raczej łagodnie z nutką orientu.

Składniki:6 pałek z 
kurczakaBejca:1 łyżka płynnego 
miodu naturalnego1 łyżka 
musztardy dijon1 łyżka 
ostrego ketchupu Pudliszki1 łyżka 
oliwy3 ząbki 
czosnku10 
goździkówsól i 
pieprz do smaku

Przygotowanie:
Goździki zmielić w młynku, 
czosnek przecisnąć przez praskę, dodać 
musztardę, 
ketchup, 
olej. 
musztardę. 1/2 płaskiej łyżeczki 
soli i szczyptę 
pieprzu. Połączyć w całość. Pałki z 
kurczaka ponacinać, dokładnie natrzeć bejcą i odstawić do lodówki na 24 godziny.
 Kurczaka
Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce z wyposażenia kuchenki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut.Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi 
ziemniakami, 
sałatą i 
pieczarkami z tego przepisu....Smacznego:)