Wykonanie
Dzisiaj proponuję łazanki...danie nieskomplikowane, choć trochę pracochłonne. Ten kto lubi poświęci tę "chwilę" na ich zrobienie, by
potem cieszyć się smakiem i
widokiem zadowolonych min domowników.

Składniki:600 g karczku wieprzowego300 g
makaronu1/2 główki
kapusty ( około 500 g )2 średnie
cebule1 łyżka
smalcu1/2 łyżeczki
ostrej papryki1 łyżeczka
majeranku1/3 łyżeczki
gałki muszkatołowejsól,
pieprz do smakukilka gałązek
szczypiorku
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać
smalec,
mięso i
przyprawy, podlać 1/2 szklanki
wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać
cebulę.
Kapustę pokroić nożem, można tez oczywiście ja zszatkować ale my wolimy jej większe kawałki, więc nóż jest ok. Wrzucić do garnka na osolony wrzatek i gotować do miękkości ...około 20-25 minut.

Gdy wszystkie składniki mamy już gotowe wystarczy je tylko połączyć,podgrzać, posypać pokrojonym
szczypiorkiem i podawać. Smacznego :)