Wykonanie
Surówka, którą chyba zna każdy, choć jak tysiące innych przepisów, w każdym domu smakuje inaczej. Polecam dzisiaj swoją, wielokrotnie wypróbowaną wersję. Świetnie pasuje jako dodatek praktycznie do każdego obiadu
mięsnego,
rybnego,
jajek,
wędlin czy kanapek.
Składniki:4 szklanki startej na szatkownicy
kapusty1 duża
marchewka1 mała
cebulaSos:2-3 łyżki
majonezu1 ł yżka kwaśnej
śmietany1 łyżka
octu2 łyżki
soku z cytryny2-3 łyżeczki
cukru pudrusól i
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę zetrzeć na szatkownicy,
marchewkę na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko ze sobą wymieszać.Do miseczki przełożyć wszystkie składniki sosu i dokładnie ze sobą połączyć. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i wylać na przygotowane warzywa. Starannie wymieszać i odstawić do lodówki na jedna godzinę w celu przemacerowania się smaków.
Smacznego!