Sałatka premierowa, którą w ciągu tygodnia zrobiłam dwa razy nieznacznie modyfikując dresing... Podbiła nasze gusta kulinarne i połechtała kubki smakowe. Zrobienie jej trwa tyle, co ugotowanie i lekkie przestudzenie makaronu plus 5 minut na wykończenie. Polecam.Składniki:8 dużych wątróbek drobiowych200 g makaronu kokardki100 g rukoli i radachio*1 łyżka masłasól, pieprz i majeranek do smakuDodatkowo:200 g soku z buraków ( u mnie własny )Sos :Sok z połowy cytryny1 łyżeczka musztardy francuskiej1/2 łyżeczki miodu2 łyżki oliwykilka kropel tabascosól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach. Makaron ugotować al dente z łyżką oliwy, odcedzić i podzielić na pół. Jedną część zalać sokiem z buraków. Po około 3-4 minutach odcedzić. Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat, makaron, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy. Składniki na sos połączyć ze sobą i polać nim sałatkę. Można podawać....Smacznego.