ßßß
Składniki dla 2 osób:200 gr spaghetti12 dużych krewetek3 małe cukinie20 pomidorków koktajlowycholiwa100 ml wina wytrawnego białegosól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Gotujemy w osolonej wodzie makaron al dente. Odkrawamy końcówki cukinii. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, czosnek i cukinie pokrojona na kawałki. Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż do momentu gdy będą delikatnie złote. Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Dusimy 3 minuty. Wrzucamy krewetki, które zostały wcześniej obrane z pancerzyka. Krewetki muszą się zarumienić z dwóch stron. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy winem i dusimy przez minutę.Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy, aż cały sos obklei makaron. Natychmiast podajemy.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)