ßßß
Składniki dla 2 osób:200 gr makaronu penne250 gr. pomidorków koktajlowych125 gr. ricotty75 gr rukoli2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliweksól i pieprz do smakuPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. Podajemy na ciepło. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy czosnek. Gdy czosnek się zeszkli dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone na pół, doprawiamy i gotujemy aż zmiękną.
Następnie dodajemy rukol ę i gotujemy 3 minuty.
Na samym końcu dodajemy ricottę, mieszamy i sci ą gamy z ognia.
Odcedzamy makaron i łączymy z sosem. Mieszamy i dzielimy na talerze. Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPenne with cherry tomatoes, arugula and ricottaIngredients for 2 persons:200 gr penne pasta250 gr cherry tomatoes125 gr ricotta75 gr arugula2 cloves of garlic2 tablespoons olive oilsalt and pepper to tasteDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot salted, boiling water until al dente. Wash the arugula and keep it aside. In a pan heat some olive oil and add the garlic. Bake until garlic is very translucent, add the cherry tomatoes, season with salt and cook until softened. Add the shredded arugula. Cover and let it cook on a low flame for about 3 minutes, then add the ricotta, the whole heat up until the cheese melts. Stir to combine, and cook 1 minutes. Taste and season with salt and pepper. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates. Serve immediately.