ßßß
Składniki na 4 desery:500 gr serka mascarpone3 żółtka2 białka6 łyżek cukrukilka kropli esencji waniliowej2 łyżki rumucukier puder do posypaniamalinyPrzygotowanie:Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do nich serek mascarpone. Po czym dodajemy białka i wszystko delikatnie mieszamy. Dodajemy esencje waniliową i rum. Jako, że akcja deser w szklance lub słoiku poddajemy w małych szklaneczkach. Szklankę wypełniłam kremem z mascarpone, a później posypuje malinami. Na górze posypujemy cukrem pudrem. Myślę że, nie ma nic prostszego i i szybkiego do zrobienia.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionMascarpone cream and raspberriesIngredients for 4 desserts:500g mascarpone cheese3 egg yolks2 egg whites6 tablespoons sugara few drops of vanilla essence2 tablespoons rumicing sugar for dustingraspberriesDirections:In a bowl mix the egg yolks with the sugar. Add a few drops of vanilla extract and rum and combine. Separately whip the egg whites with a pinch of salt and combine to the mascarpone compound. The cream is ready to be served in little glasses . Cover the cups with raspberries. S prinkle with powdered sugar.