Wykonanie
Chyba każdy z nas ma swoje ulubione przepisy na
makarony. Ja wręcz jestem ich fanką.D zisiaj proponuję Wam kolejną pastę –
macaroni z pesto
oliwkowo -
pomidorowym podane z
chipsem z
bakłażana. Danie szybkie, proste, sycące i przede wszystkim smaczne.Mniam mniam ...

Składniki na 4 osoby:400 gr
macaroni8
suszonych pomidorów w zalewie oliwnej100 gr czarnych
oliwek bez pestek20 gr
sera pecorino1
bakłażan8 łyżek
oliwy z oliwekolej do smażenia
sól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy
makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie szykujemy pesto. Do blendera lub malaksera wkładamy
oliwki i
suszone pomidory.

Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka pesto ze ścianek. Dodajemy
starty sery i miksujemy kolejne 10 sekund. W dalszym ciągu miksując, dodajemy stopniowo
oliwę, aż uzyskamy pastę.
Bakłażana myjemy, osuszamy, odcinamy zielone czapeczki i kroimy w cienkie, 3-4mm plastry.

Na patelni rozgrzewamy
olej i smażymy plasterki na
chipsy. Odcedzamy
makaron i dokładnie mieszamy z pesto. Dzielimy na talerze, dekorujemy
chipsami.

Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)