ßßß
Składniki dla 2 osób:200 gr świeżego makaronu orecchiette3 fileciki anchois3 łyżki oliwy e.v2 ząbki czosnkusólPrzygotowanie:Gotujemy osoloną wodę. Cime di rapa myjemy, oddzielamy liście od łodygi i część brokulo podobna, łodygi wyrzucamy.
Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy oko ł o 15 min.
Musimy zobaczyć ile czasu nam trzeba na gotowanie makaronu, m ó j potrzebował 6 minut, więc po 9 minutach do tej samej wody co się gotują cime di rapa wrzucamy makaron i gotujemy razem.
W międzyczasie na patelni podsmażamy ząbek czosnku, dodajemy odsączone z oleju anchois, dolewamy szklankę wody.
Dusimy do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
Ugotowany makaron i cime di rapa odcedzamy i mieszamy z sosem, podgrzewamy razem.
Podajemy natychmiast uprzednio polewając oliwą z oliwek.Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)