ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg łososiowy w maśle estragonowym z grillowanymi warzywami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg łososiowy w maśle estragonowym z grillowanymi warzywami
Składniki
Pstrąg
Masło
Estragon
Sok z cytryny
Zielone szparagi
Cukinia
Papryka czerwona
Papryka żółta
Sól
Pieprz
Wykonanie
Pyszny, lekki i obiad: grillowany
pstrąg
łososiowy ze
szparagami
,
cukinią
i
papryką
.
Masło
estragonowe
dodaje mu delikatności i niezwykłego aromatu :)SKŁADNIKI (na 4 porcje)
500-600 g płata
pstrąga
łososiowego4-5 łyżek
masła
4 łyżki posiekanych listków
estragonu
łyżeczka
soku z cytryny
pęczek
zielonych szparagów
1 średnia
cukinia
1
papryka czerwona
1
papryka żółta
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Z
ryby
usuwamy skórę i ewentualnie ości. Kroimy na cztery kawałki. Doprawiamy
solą
i
pieprzem
.
Masło
roztapiamy, dodajemy
estragon
, szczyptę
soli
i
sok z cytryny
.
Szparagi
obieramy do 1/3 wysokości.
Papryki
kroimy w paski.
Cukinię
za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w paski (solimy). Grillujemy
rybę
(polewając z każdej strony
masłem
estragonowym
) i warzywa, przewracając kilkukrotnie przez kilkanaście minut. Smacznego :)
Źródło:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/05/pstrag-ososiowy-w-masle-estragonowym-z.html
Przepisy powiązane
Szparagi z sezamem
Pstrąg a’la katamaran.
Kasza z warzywami
Faszerowane pałki kurczaka
Roladki rybne z warzywami
Składniki powiązane (0)