Wykonanie

Składniki:pałki
kurczaka 5
cukinia ½
papryka czerwona ½
papryka żółta ½
Vegetasól,
pieprz,
Maggimasło 2 łyżkiWykonanie:

Z udek usunąć kości, oprószyć
Vegetą. Odstawić, najlepiej na noc.
Cukinię i
papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na
maśle. Doprawić
Maggi,
solą i
pieprzem, ostudzić i odsączyć z
masła. Tak przygotowanym farszem nadziewać nóżki
kurczaka i spiąć patyczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać
masłem z patelni. Piec pod przykryciem przez 40 minut w 200°C. Następnie odkryć i podpiekać jeszcze przez 15 minut, by
mięso się zrumieniło. Podawać z
ziemniakami.