Wykonanie
Pyszna
sałatka z grillowanym
kurczakiem w towarzystwie
fety i warzyw.Lekko i smacznie. Z powodzeniem może zastąpić obiad :)SKŁADNIKI

1 mała podwójna
pierś z kurczaka5 liści
sałaty lodowej5 dużych
pomidorków cherry1/2
żółtej papryki120g
fetykilkanaście czarnych
oliwek1 mała
czerwona cebulasól,
pieprzprzyprawa gyros/kebab
oreganosok z cytrynyoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na cienkie filety, następnie tniemy na małe paski.Doprawiamy
solą,
pieprzem, łyżką
oliwy, łyżką
soku z cytryny i dwiema łyżkami
przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy.
Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na
sałatę kładziemy
pomidorki pokrojone w ćwiartki,
paprykę pokrojoną w kostkę.
Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy
kurczaka, pokrojoną w kostkę
fetę i
oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek
oliwy, łyżki
soku z cytryny, połowy łyżeczki
oregano,
soli i
pieprzu. Smacznego :)

