ßßß
1 mała podwójna pierś z kurczaka5 liści sałaty lodowej5 dużych pomidorków cherry1/2 żółtej papryki120g fetykilkanaście czarnych oliwek1 mała czerwona cebulasól, pieprzprzyprawa gyros/kebaboreganosok z cytrynyoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIEPiersi z kurczaka kroimy w poprzek na cienkie filety, następnie tniemy na małe paski.Doprawiamy solą,pieprzem, łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy. Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy kurczaka, pokrojoną w kostkę fetę i oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek oliwy, łyżki soku z cytryny, połowy łyżeczki oregano, soli i pieprzu. Smacznego :)
