Wykonanie
Aromatyczne, zdrowe i przepyszne danie :)
SKŁADNIKI350 g pełnoziarnistego penne300 g
śmietanki 30%200 g
łososia wędzonego(najlepiej w kawałku,wędzony na gorąco )2 duże garście
rukolisólpieprz cytrynowyPRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed odcedzeniem odlewamy około 1/2 szklanki
wody, w której gotował się
makaron. Przekładamy
makaron z powrotem do garnka i dodajemy kremówkę oraz 4 łyżki
wody z
makaronu. Mieszamy, aż
śmietanka zacznie bulgotać Zdejmujemy garnek z ognia i dorzucamy
łososia podzielonego na kawałki oraz
rukolę. Doprawiamy
solą i
pieprzem cytrynowym ( jeśli sos będzie za gęsty dodajemy więcej
wody ). Całość mieszamy.Od razu podajemy, smacznego :)