Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę. Łatwą w przygotowaniu i pyszną przekąską będzie uważane za jedno z najzdrowszych owoców świata – pełne wartości odżywczych – awokado. Wystarczy, że skropimy je sokiem z cytryny i wypełnimy rukolą oraz wędzonym łososiem. Tak skomponowana przekąska będzie nie tylko smaczna i efektowna wizualnie, ale przede wszystkim zdrowa.Składniki:Rukola myta marki Eisberg 100 gawokado 2 szt.łosoś wędzony ok. 50 gmała czerwona cebula 1 szt.pół cytrynysól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić Rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióraczerwoną cebulą. Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.