ßßß

SKŁADNIKI125 g miękkiego masła1/3 szklanki brązowego cukru1 jajko1 szklanka mąki razowejpół łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki ice tea green tea z cytryną1,5 szklanki płatków owsianych1/2 szklanki ziaren słonecznika2/3 szklanki pestek dyniPRZYGOTOWANIE
W mikserze ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę,ice tea i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane, słonecznik i 1/2 szklanki pestek z dyni. Całość mieszamy łyżką. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi pestkami dyni wciskając je lekko, żeby nie odpadały gotowych ciasteczek.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, aż ciasteczka lekko zbrązowieją.Po kilku minutach od wyjęcia blachy przekładamy ciastka na kratkę do wyst udzenia.Z podanych proporcji wychodzi ok. 40 ciasteczek - 2 blaszkiSMACZNEGO :)