ßßß
czekoladowo-kokosowa budyniowa owsianka buraczana (na mleku owsianym) z świeżymi daktylami podana z musem z orzechów laskowychchocolate-coconut pudding beetroot oatmeal (with oat milk) with fresh dates served with hazelnut mousseSkładniki:4 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków z amarantusa4 świeże daktyle (wypestkować!; lub suszone)kopiasta łyżeczka naturalnego kakaomielona waniliaszklanka mleka roślinnego (tu: owsiane)2-3 łyżki puree z pieczonego burakadowolna ilość gorzkiej czekolady (tu: kostka 92%)łyżeczka budyniu czekoladowego (tu: bezglutenowy) + 1/4 szkl. mleka/wodyPłatki wymieszać z daktylami, kakao oraz wanilią i zalać na noc mlekiem. Rano gotować do gęstości z puree buraczanym oraz czekoladą. Pod koniec wlać wymieszany z mlekiem lub wodą budyń, gotować jeszcze chwilę. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Tak blisko spełnienia jednego z marzeń. Człowiek od razu potrafi znaleźć w sercu jeszcze więcej radości. Nie umiem się doczekać, ale cierpliwa będę. Wszystko w swoim czasie 😉Miłego piątku!