Wykonanie
Dziś na śniadanie zapomniana przeze mnie
kasza – jęczmienna, pęczak . Zjadłam ją w formie gęstego, słodkiego kremu . Smaki jakie w niej
ukryłam to
marchew,
banan oraz
kokos . Idealnie zgrane
trio! Przyprawione aromatycznym
cynamonem z karmelową nutą korzenia maca . Podane z naturalnymi chrupiącymi
chipsami bananowymi oraz obłędnym musem z
orzechów laskowych . Uwielbiam kiedy z miseczki dochodzą takie zapachy!

pęczakowy krem
marchew-
kokos-
banan z
cynamonem i maca podany z musem z
orzechów laskowych oraz
chipsami bananowymipearl barley carrot-coconut-
banana cream with cinnamon and maca served with hazelnut mousse and
banana chipsSkładniki:4 łyżki
kaszy jęczmiennej pęczak
szklanka
wody1/3 szklanki
mleka owsianegocynamon (tu: Cejloński)5 łyżek
mleczka kokosowegokopiasta łyżeczka wiórek
kokosowychłyżeczka
cukru kokosowegołyżeczka proszku z korzenia macadojrzały
bananmarchew starta na tarce
Kaszę najlepiej ugotować poprzedniego dnia, wieczorem – ostudzić i wstawić na noc do lodówki. Rano dodać pozostałe składniki i wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Lubicie zapiekanki? Ja muszę przyznać, że bardzo rzadko je jadam. Wczoraj jednak postanowiłam stworzyć zdrowszą i oczywiście wegańską wersję. Wykorzystałam identyczne składniki jak te, z którymi przygotowałam
makaron z poprzedniego wpisu. Najpierw wszystko usmażyłam (dodatkowo z startą
marchewką), przełożyłam na
bułkę i do piekarnika na 200 stopni ok. 15 – 20 min. Całość posypałam wegańskim
serem czyt.
płatkami drożdżowymi 😉 Chrupiące i smaczne, polecam!

orkiszowe zapiekanki z
szpinakiem,
marchewką,
pieczarkami oraz
suszonymi pomidorami posypane
płatkami drożdżowymi i
pestkami dynibaked spelt bun with spinach, carrot, mushrooms and dried tomatoes sprinkled with yeast flakes and pumpkin seedsCzas ostatnio mija mi zdecydowanie zbyt szybko! Mamy wolne, więc pewnie dlatego. Korzystam z niego jak najlepiej
mogę, ale bez jakiś wielkich szaleństw – po mojemu, spokojnie i przyjemnie… Może by tak wypad do kina?! Jestem na TAKMiłego czwartku!
