Wykonanie
Jesień już bardzo dobrze widać za oknami. Liście powoli się
złocą,spadają. Pojawiły się
orzechy..widać,to po ogrodach. Już nie wyglądają tak pięknie jak przedtem. Pogoda coraz,to chłodniejsza.Dzień coraz krótszy..Nie każdy lubi jesień,w tym ja..Często nic nam się nie chce,jesteśmy ospali.. Ja mam,na to sposób ;) Takie oto jabłuszka!Uwielbiam ten zapach..a i co najważniejsze,smakuje! I to jak ;)Składniki:6
jabłek,najlepiej antonówek lub szarych renet mogą być również inne1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki mielonej
kolendry3/4 szklanki
cukru4 łyżki
masła3/4 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
jajkoszczypta
soliJabłka obierz i pokrój na ósemki. Posyp
cynamonem,
kolendrą ,
cukrem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Mąkę,
proszek do pieczenia przesiej. Do
mąki dodaj
sól,
jajko i
masło. Wyrób kruszonkę i posyp nią
jabłka.
Jabłka piecz w 190 C przez ok 30-40 minut