Niby dopiero były święta,ale niedziela,to niedziela. Bez kawałka czegoś słodkiego ani rusz. Co powiecie na ciasto przełożone masą budyniową i kokosem? Częstujcie sięSkładniki na ciasto:3 jajka2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru1/5 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 kostki masłaMasa I:3 budynie śmietankowe1 l mlekaMasa II:200 g wiórków kokosowych2 jajka1/2 szklanki cukru1/2 kostki masłaCiasto:Mąkę przesiej.Dodaj masło,cukier,proszek do pieczenia i posiekaj. Dodaj jajka i zagnieć ciasto. Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Masa I:Ugotuj budyń,przestudź i przełóż na ciasto.Masa II:Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestudzenia.Dodaj cukier,wiórki kokosowe i jajka.Dokładnie wymieszaj.Gotową masę wyłóż na budyń i rozsmaruj.Ciasto piecz w 180 C przez ok 40 minut.