Wykonanie
Prosto,szybko i smacznie.Szczególnie polecam osobom,które lubią zupy
owocowe.

Składniki:1
cebula pokrojona w kostkę2 łyżki
masła1 średnia
kapusta4
jabłka4 szklanki
bulionu wołowegosól,
pieprz1/3 szklanki
śmietany*
koperek1/4 szklanki
octu winnego2 łyżeczki
soku z cytryny
Dwa
jabłka obierz i pokrój w kostkę,resztę
jabłek zetrzyj na tarce (bez obierania skórki)W garnku rozpuść
masło,dodaj
cebulę i zeszklij na złoty kolor.Dodaj
jabłka pokrojone w kostkę,i smaż do momentu aż
jabłka zrobią się miękkie.Po tym czasie dodaj
kapustę i duś około 5 do 6 minut,od czasu do czasu mieszając.Do
kapusty dodaj
ocet winny i podduś jeszcze przez chwilę. Dodaj
bulion,
sól i
pieprz do smaku.Zupę zagotuj po czym zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok 15 minut.W
między czasie do startych
jabłek dodaj
sok z cytryny,wymieszaj i odstaw.Gotową zupę przelej do miseczek,na wierz ułóż starte
jabłka i odrobinę
koperku.*zupę możecie podać ze
śmietaną