Wykonanie

Bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu przekąski z
ciasta francuskiego to moja propozycja na dni, kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, gdy dopadnie nas mały głód lub gdy zaplanujemy sobie leniwy wieczór spędzony pod kocem w asyście filmu i lampki
czerwonego wina. Smak potrawy bardzo dużo zależy od
sera - dając zwykły
żółty ser otrzymamy coś w rodzaju mini pizzy, natomiast używając bardziej delikatnych dodatków można naprawdę stworzyć coś bardzo smacznego.Przepis wydaje się banalny, ale gdy już z niego skorzystacie to zobaczycie, jakie fantastyczne rzeczy można zrobić z tak prostych składników.Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego (temp. pokojowa)8 plastrów
szynki drobiowej8 plastrów
sera (ja użyłam
sera białego z
mascarpone i
ziołami)1 łyżka
keczupu1 łyżka
musztardyparmezanoregano1.
Keczup z
musztardą mieszamy, rozsmarowujemy na rozłożonym cieście francuskim i posypujemy startym
parmezanem. Na wierzchu układamy również plastry
szynki i
sera. Całość zwijamy od szerszej strony w roladę , starając się zwinąć ją dokładnie, ale nie za ciasno.2. Roladę kroimy na 10 części i pieczemy ok 10 - 13 minut w 190*C.
Ciastka podajemy posypane
oregano. Takie francuskie przekąski świetnie komponują się z
sosem czosnkowym.SMACZNEGO :-)
