Wykonanie
Bardzo smaczny sos o wielu zastosowaniach. Możemy polać nim
sałatę, możemy używać jak dip i maczać w nim warzywa lub
pieczywo, może być dodatkiem do kanapek . Bardzo polecam! na podstawie przepisu z tej strony

składniki1 dojrzałe
awokado, obrane, bez pestki2 łyżki pasty wasabi1 łyżka
jogurtu lub
śmietany3 łyżki
octu jabłkowego1/2 łyżeczki
soku z cytryny lub
limonki1 ząbek
czosnku, starty1 szczypta
soli do smaku1 szczypta
cukru do smaku1 szczypta
pieprzu do smakubiałe
wytrawnego winoprzygotowanieWszystkie składniki, oprócz
wina, wymieszać w blenderze na gładką masę. Jeżeli sos wyda nam się za gęsty, rozrzedzić go
wytrawnym winem. Doprawić do smaku. Przed użyciem schłodzić co najmniej przez godzinę w lodówce. Smacznego!






