Wykonanie
Po wielu próbach w końcu udało mi się stworzyć idealny
sos czosnkowy. Sos ten możemy użyć dosłownie do wszystkiego. To do polania różnego rodzaju sałatek, czy
mięsa, czy też nawet możemy z nim zajadać
surową marchew czy
selera naciowego.
Sos jest wyśmienity. Ja bardzo często polewam nim domowego kebaba z
kurczaka lub zajadamy z nim pizze.Składniki:1 mały słoik
majonezu1 mały kubek
śmietany 18%2 rozgniecione ząbki
czosnku1/2 łyżeczki
cukru1/2 łyżeczki
octu jabłkowego1/4 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki
pieprzuWszystkie wyżej składniki wrzucamy do blendera lub robota. I miksujemy przez około 30 sekund.
Gotowy sos wylewamy na miseczkę i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Smacznego !!!