Wykonanie
Wolnowar cały czas pracuje. Dzisiaj wyjątkowo prosty przepis na obiadowe danie. Wymieszać, wrzucić, poczekać 5 godzin i gotowe.
Mięso bardzo miękkie (uprzedzam -
polędwiczki nie kroiły się najlepiej ), sos bardzo smaczny i wyrazisty. Wiem, można być może krócej w piekarniku czy na patelni, ale dla mnie cały urok tego urządzenia polega na tym, że wrzucam składniki i na parę godzin zapominam o gotowaniu. Co wszystkim bardzo polecam!Oryginalny przepis tutaj

składnikiok 1 kg polędwiczek wieprzowych (użyłam
trzech małych polędwiczek)marynata:¼ szklanki
sosu sojowego1 i 1/2 łyżki ostrej
musztardy2 łyżki
oliwy z oliwek3 łyżki
syropu klonowego1
szalotka posiekana1 łyżka prażonej
cebuli -lekko rozgniecionej4 ząbki
czosnku posiekane drobnoprzygotowanieWolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją.
Polędwiczki umyć, osuszyć, starannie oczyścić z błon.W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Na dno misy nalać 2 - 3 łyżki marynaty, na nie j ułożyć
polędwiczki - jedna obok drugiej, i zalać resztą marynaty.Ustawić na program low i gotować 5 godzin, do czasu aż
mięso będzie miękkie. Po 2 i po 4 godzinach można
polędwiczki odwrócić ale nie jest to konieczne. Po wyjęciu pokroić
ostrym nożem w grube plastry. Polać sosem i podawać z ulubioną
kaszą lub
ziemniakami. Smacznego!





