Wykonanie
Zostało trochę bobu? Obieramy, podsmażamy, doprawiamy i wrzucamy na grzanki . To bardzo smaczny początek
bobowego sezonu. Do podgryzania wolę
bób starszy, już brązowy, ale do sałatek czy na grzanki własnie taki
młody jest najlepszy.
Bób tak przyprawiony jest pyszny, więc jeżeli nie mamy chęci na grzanki - zjedzmy sam
bób!

składnikiok 200g
bobu, ugotowany i obrany1 ząbek
czosnkuchili w płatkachkilka listków
miętysól1 kulka
Mozarelli10 grzanek z
bagietkiprzygotowaniePrzygotować grzanki. Pokrojoną
bagietkę obsmażyć na
maśle na patelni z dwóch stron, lub wstawić do piekarnika pod grill.
Bób wrzucamy na patelnię, podlewamy
oliwą, dodajemy posiekany
czosnek, posiekaną
miętę,
chili, solimy, podgrzewamy, mieszając. Na ciepłych grzankach kładziemy po 2 kawałki urwanej z kulki
mozzarelli, na niej układamy
bób, posypujemy
chili i natychmiast podajemy. Smacznego!



