Wykonanie
Sałatka. Smaczna, prosta i efektowna - a na dodatek, szybka do zrobienia . Można podać w dużym naczyniu, można zrobić małe przystawki.
składniki ( 2 - 3 porcje)100 g
wędzonego łososia7
zielonych szparagów ze słoika lub świeżych1
jajko ugotowane na twardo
koperekkapary do posypaniasos2 łyżki
majonezu3 łyżki
jogurtu naturalnegosólpieprzpaprykaprzygotowanieWymieszać składniki sosu.
Szparagi, jeżeli są świeże, zgrillować na patelni grillowej.( odłamujemy koniec
szparaga, nie obieramy,
szparagi lekko smarujemy
oliwą i wrzucamy na patelnię ).
Jajka podzielić na ćwiartki,
szparagi pokroić na 3 cm kawałki,
łososia pokroić w paski,
koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem i podawać . Smacznego!