Wykonanie
Zainspirowana przepysznie wyglądającą fritatą Majanki, przygotowałam nam ową, na późne niedzielne śniadanie. Troszkę zmienioną, ale myślę, równie pyszną.Fritata to moja propozycja na Śniadanie Majowe, podane w Sezonie na
szparagi ;)[Przepis zgodny z dietą Dukana]
6
jajek100g
wędzonego łososia1/3 kostki
białego sera5-7
zielonych szparagówłyżka posiekanego
koperkusól,
pieprzSzparagi oczyścić, odkroić stwardniałe końcówki i podgotować na parze przez 5-6 minut.
Łososia pokroić w małe kawałki.
Jajka wbić do miseczki, ubić, doprawić
solą i
pieprzem, wylać na patelnię lekko przetartą
oliwą. Wrzucić
szparagi, pokruszyć
ser, a na to rozrzucić kawałki
łososia i posypać
koperkiem. Przykryć pokrywką. Smażyć ok. 10 minut na małym ogniu.Smacznego!