Wykonanie
Prosty przepis na
groszek, znaleziony tutaj . Robi się błyskawicznie, dobry dodatek do
mięs.
składniki2 szklanki świeżego lub mrożonego
groszku1/2 szklanki drobno posiekanej
cebuli1 łyżka
masła1/4 łyżeczki
soli1/3 szklanki
wody1/4 łyżeczki
cukruwersja z
miętą1/4 szklanki listków świeżej
miętyprzygotowanieNa patelni rozgrzać łyżkę
masła, dodać drobno pokrojoną
cebulę i 1/4 łyżeczkę
soli. Dusić na małym ogniu do czasu aż
cebula zmięknie, 4 - 5 minut. Dodać 1/3 szklanki
wody,
groszek i 1/4 łyżeczki
cukru, dusić pod przykryciem 3 do 5 minut. Wymieszać z 1 łyżką
masła, doprawić
solą i
pieprzem.wersja z
miętąZrobić
groszek wg przepisu podanego wyżej, do, jeszcze gorącego, dodać ¼ szklanki drobno posiekanych, świeżych liści
mięty. Wymieszać i podawać . Smacznego!