Wykonanie
            Duszona 
marchewka to taki obiadowy klasyk. Z 
groszkiem lub bez, idealnie pasuje do kotleta ;-) Pewnie dlatego można dostać ją w każdym barze 
mlecznym. 
Mąkę pszenną zastąpiłam kukurydzianą- sprawdza się znakomicie i nadaje całkiem fajnego, kukurydzianego posmaku. 
Marchewka z 
groszkiem raz!Składniki:4 
marchewki1 szklanka mrożonego 
groszku½ szklanki 
wody2 łyżki 
masłaŁyżka 
mąki kukurydzianej1/2 łyżeczki 
cukru¼ łyżeczki 
soliWykonanie:Obrane i umyte 
marchewki kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do rondelka, dodajemy łyżkę 
masła i wlewamy 
wodę. Przykrywamy i gotujemy przez 15 minut na niedużym ogniu. Dodajemy rozmrożony 
groszek i po wymieszaniu dusimy jeszcze przez 5 minut.Na patelni rozpuszczamy łyżkę 
masła, dodajemy 
mąkę i dokładnie mieszamy przez pół minuty.Do rondelka z 
marchewką i 
groszkiem dodajemy 
mąkę z 
masłem, 
cukier i 
sól. Całość dokładnie mieszamy, gotujemy przez 2 minuty i 
marchewka z 
groszkiem gotowa :-)


