Wykonanie
Składniki*140 g
mąki pszennej tortowej (musi być lekka)50 g zmielonych
migdałów, bez skórki30 g karobu/kakao70 g
syropu klonowego (1/4 szklanki)1
białko (
żółtko zachować)1 łyżka
jogurtu naturalnego lub
oleju kokosowego (w stałej1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z
waniliiWszystkie składniki połączyć, lepić kuleczki, zgodnie ze wskazówkami z początku wpisu i piec 15 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu.

Gdybyście jednak nie dały rady ukulać całego ciasta na kulki, zróbcie
ciastka.
Ciastka:200 g ciasta na kulki (najlepiej od razu odmierzyć)1
żółtko70 g
masła, zimnego
masłaSkładniki połączyć, przełożyć na folię spożywczą i zrolować wałek. Włożyć do zamrażalnika. Po godzinie kroić pół centymetrowe plastry i układać na blasze wyłożonej papierem. Piec 12 minut w 180 stopniach.Wyjąć, po chwili odwrócić do góry nogami i całkowicie ostudzić.

Mus:pół dojrzałego
awokado, schłodzone1 bardzo dojrzała, średnia
gruszka, bez skóry i gniazda nasiennego, schłodzonakilka listków
miętykilka kropel
cytrynydodatkowo:kilka wydrylowanych
wiśni.Wszystkie składniki zmiksować. Podać od razu.
Awokado, mimo
soku z cytryny, ściemnieje. Jeśli chcecie podać wszystkie
ciastka od razu, lepiej zrobić go przed samym jedzeniem (dlatego lepsze będą schłodzone
owoce).Na ostudzone
ciastka wyłożyć łyżeczkę musu i udekorować wisienką. Nie muszę Wam tłumaczyć skąd to powiedzenie

Emotikon
wink