ßßß
Nie lubię śledzi, tych klasycznych, w oleju. Te lubię. On też lubi, starsze dziecko nie chce spróbować, młodszemu jeszcze nie wcisnę. Może Wy spróbujecie?Składniki:5 filetów, matiasów4 czubate łyżki śmietany z Piątnicy, 18%1 łyżeczka musztardy francuskiej1 łyżeczka musztardy miodowej1 łyżeczka musztardy kieleckiej1 łyżka sosu sojowego1 czerwona cebulka, w kosteczkę1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskęświeżo mielony, czarny pieprzpół łyżeczki curryFilety opłukać, zalać zimną wodą. Po godzinie zmienić wodę i moczyć kolejną. Po tym czasie odsączyć. W trakcie przygotować sos, mieszając wszystkie składniki. Schłodzić. Wymieszać ze śledziami, odstawić na godzinę do lodówki. Podać z ziemniakami, w mundurkach.