Wykonanie
Świetna przekąska w sezonie grypowym. Nie dosyć, że dostarczamy naszemu organizmowi kwasy Omega 3 to jeszcze
czosnek zabije wszystkie wirusy. Moje
śledziki wyszły takie dobre, że kolega zajadał się nimi mimo, że nie cierpi
czosnku. Są naprawdę pyszne!

SKŁADNIKI0,50 dag
śledzi matijas;2
cebule czerwone;1
cebula biała;3 ząbki
czosnku;
olej kujawski
czosnkowy;
pieprz czarny mielony;1 łyżeczka
czosnku niedźwiedziego.WYKONANIE
Śledzie, w zależności jakie są słone, moczymy w
mleku lub wodzie. Po wyciągnięciu kroimy w kawałki żądanej wielkości.
Cebulę kroimy w piórka,
czosnek w plasterki. W słoiku układamy warstwami
śledzie,
cebula,
czosnek, pierz i
czosnek niedźwiedzi. I tak do wyczerpania składników. Wszystko zalewamy
olejem kujawskim
czosnkowym.Kotleciki
z piersi kurczaka biorą udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu zpierwszegotloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.