ßßß Cookit - przepis na Pychotkaaa

Pychotkaaa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ciasto
2 jaja
100 g cukru pudru
50 ml oliwy z oliwek
120 g maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem
650 g słodkiej śmietany 22%
200 g śmietany kremowej 30%
1/2 arbuza
6 łyżeczek żelatyny
100 g cukru
Wykonanie:
Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier puder, wymieszać dolać oliwę z oliwek, wyrobić na gładką i lśniącą masę. Ubić białka z szczyptą soli na sztywną masę. Ostrożnie wymieszać z masą żółtkową i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy 22 cm lub 26 cm. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić z 1/2 szklanki ciepłej wody. Śmietanę kremową ubić, dodać cukier. Do śmietany 22% energicznie wmieszać tężejącą żelatynę i stopniowo dodawać ubitą śmietanę ciągle mieszając.
Na biszkopt wyłożyć duży plaster arbuza, a następnie przykryć go kremem śmietanowym. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Źródło:
Słodki świat Ewy Wachowicz
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2014/07/torcik-biao-czerwony-wg-ewy-wachowicz.html